Scoala de soferi Bucuresti,scoli de soferi,scoli soferi,scoala soferi,Bucuresti,sector 4,PiataSudului,Big Berceni

 

 

 

 

Asigurarea facultativa a autovehiculelor - CASCO

Persoane fizice sau juridice cu domiciliul, resedinta sau sediul in Romania, propietari de autovehiculele inmatriculate in Romania, pot incheia asigurare auto Casco. Fata de asigurarea auto RCA, polita casco, acopera toate daunele, inclusv cele de avarii si furt ale propietarului.Autovehiculele inmatriculate in strainatate, cu exceptia celor utilizate in leasing, pot fi asigurate numai pentru riscul de avarii pe teritoriul Romaniei.

Asigurarea Casco acopera avarii provocate de:

  • Caderi, ciocniri, izbiri, loviri, zgarieri accidentale, caderea unor obiecte pe autovehicul, derapari, rasturnari;
  • Incendiu, trasnet, explozie (inclusiv din cauze tehnice), calamitati naturale;
  • Furt (furtul autovehiculului sau al unor parti componente ori piese ale acestuia), precum si avarii produse acestuia ca urmare a furtului sau a tentativei de furt;
  • Asigurarea auto Casco, acopera riscul de avarii si in afara teritoriului Romaniei, fara plata unei prime suplimentare.

Pe ce perioada se poate incheia asigurarea casco ?

Asigurarea casco se incheie pe perioade de minimum 6 luni sau 1 an, cu valabilitate oriunde in lume pentru avarii si furt. Pentru furt asigurarea poate fi extinsa si în afara teritoriului României.

Pentru autovehiculele in leasing sau rate, asigurarea casco se poate incheia pe toata durata contractului de leasing sau rate pe baza unor contracte cu valabilitate multianuala cu prime avantajoase, in functie de suma asigurata.

Ce valoare acopera asigurarea casco?

Autovehiculele se asigura pentru sumele declarate de catre Asigurat, pe baza propriei sale optiuni, sume care trebuie sa corespunda valorii reale a acestora.

Prin valoarea reala a autovehiculelor se intelege valoarea de comercializare a aceluiasi automobil nou, la data incheierii asigurarii (conform facturilor de achizitie de nou, cataloagelor de specialitate Eurotax-Schwacke sau listelor de preturi de la producator), din care se scade un % pentru uzura stabilita in raport cu vechimea in ani a automobilului, potrivit scalei de uzura prevazuta de societatea de asigurari.

Pentru autovehiculele folosite (second - hand), comercializate in rate sau leasing, sumele asigurate pentru  fiecare an îi parte se stabilesc la data încheierii asigurarii astfel:

  • Valoarea autovehiculului specificata in contractul de rate sau leasing, la care se poate adauga, la solicitarea asiguratului, T.V.A si taxele de import (cand este cazul) - pentru primul an de asigurare;
  • Valoarea autovehiculului, din primul an de asigurare, mai putin uzura stabilita in raport cu vechimea acestuia, potrivit scalei de uzura prevazuta în prezentele conditii - pentru urmatorii ani de asigurare.
  • La stabilirea sumei asigurate, nu se va lua în calcul valoarea totala a contractului de rate/leasing, valoare în care sunt incluse si dobanzi, taxe de leasing, etc.

 

Primele de asigurare, se exprima in valuta si se platesc anticipat in 2, 4,10 sau 12 rate. La optiunea asiguratului, prima de asigurare poate fi platita in lei sau in valuta.

Pentru plata primelor de asigurare exprimate in valuta, se folosieste cursul de referinta comunicat de BNR valabil la data efectuarii platii.

Cine beneficiaza de despagubirile politei ?

Despagubirile sunt incasate de proprietarul autovehiculului sau de o alta persoana in cazul cesionarii spre acesta a drepturilor din asigurare.

Acoperirea, fara plata unei prime de asigurare suplimentar , si a cazului in care autovehicululul este condus de alta persoana, cu consimtamantul asiguratului.

Pentru orice fel de informatie,nu ezitati sa contactati .

Inapoi

ClickLink.ro Scoli de soferi Promovare Site - Top123.ro Scoli de soferi Active Search Results TOP-RO - Top siteuri din Romania scolidesoferibucuresti.ro